Sooloilijana maineeseen noussut Antti Ketonen joulun alla Keski-Suomeen

Antti Ketonen onnistui siinä, missä harva artisti onnistuu: yhtyeen solistista menestyssooloilijaksi. Warnermusic

Seppo Pänkäläinen

Yhdellä hitillä – Olisitpa sylissäni – suomalaisen popmusiikin eliittiin ponkaissut Antti Ketonen lähtee marraskuun alussa 25 paikkakuntaa käsittävälle joulukiertueelle. Kiertue pysähtyy Keski-Suomessa kahdesti, keskiviikkona 27. marraskuuta Jyväskylässä Taulumäen kirkossa sekä keskiviikkona 4. joulukuuta Jämsässä Jämsän kirkossa.

Joululauluni-kiertue on Ketosen soolouran toistaiseksi mittavin kiertue. Viime vuoden soitetuimmasta radiobiisistä vastannut Ketonen lähtee kiertueelle nelihenkisen bändin kanssa. Kuluneena kesänä kolmisenkymmentä festarikeikkaa yhtyeensä kanssa heittänyt Ketonen on tulevasta innoissaan.

– Artistina olen aina haaveillut mahdollisuudesta tehdä isoja kiertueita ja nyt kävi niin, että kun lähdimme suunnittelemaan joulukiertuetta, se vain lähti paisumaan. On tosi mahtavaa päästä kiertämään koko Suomi oman bändin kanssa. Kiertueella on mukana myös sellaisia paikkakuntia, joilla en ole aiemmin vieraillut, Ketonen kertoo tiedotteessa.

Konserteissa kuullaan kappaleita Ketosen vuonna 2015 julkaistulta joulualbumilta, artistin omia suosikkijoululauluja sekä aivan uusia kappaleita. Yksi uusista kappaleista on mukana Ylen Anna laulu lahjaksi -konsertissa, mutta luvassa on myös Ketosen omiin joulumuistoihin pohjautuvia lauluja.

– Joulu on minulle rakasta aikaa ja siihen liittyy paljon muistoja. Olen muun muassa aikoinaan kiertänyt isäni kanssa joulupukkina ja tonttuna, ja juuri niistä muistoista on syntymässä joululaulu.

Aiemmin Ketonen tunnettiin Neljänsuora-yhtyeen solistina.

Konsertin kesto on 75–90 minuuttia ilman väliaikaa.

Kommentoi