Mies ajoi humalassa Janakan koulun pihaan keskellä päivää

Poliisi sai perjantaina kello 2.25 ilmoituksen, että Hirvaskankaan ABC:n marketissa vartija oli ottanut näpistelijän kiinni. Noin 30-vuotias nainen oli piilottanut hameen helmaansa kahdeksan pulloa ykkösolutta. Naiselle oli kyseessä yhdeksäs anastusrikos vuoden sisällä.

 

Poliisipartiota vastaan ajoi keskiviikkona kello 22.40 ysitiellä Lievestuoreella ajoneuvo, jonka nopeudeksi tutka osoitti 117 km/h. Mittauskohdassa nopeus oli rajoitettu liikennemerkein 80 km/h. Ajoneuvoa kuljetti ajokiellossa oleva 1980-luvulla syntynyt mies. Mies on tavattu autoilemasta ilman ajo-oikeutta neljä kertaa aiemminkin vuoden sisällä.

 

Henkilöauto lähti karkuun poliisipartiota normaalin liikennepysäytyksen yhteydessä Vaajakosken moottoritiellä keskiviikkona päivällä. Henkilöauto ajoi ympäri Vaajakoskea ja päätyi lopulta Janakan koulun pihaan, jonka jälkeen ajoneuvosta lähti kaksi miestä juoksemaan karkuun. Poliisit saivat miehet kiinni juosten. Autossa oli lisäksi kaksi henkilöä, jotka jäivät tapahtumapaikalle.

Koulun pihalla oli tapahtuma-aikaan välitunti menossa, jonka vuoksi oppilaita oli runsaasti pihamaalla. Oppilaat olivat "leikkialueilla" ja ajoneuvo ei mennyt tällaisille paikoille. Kuljettaja ajoi koulun pihaan poliisista riippumattomista syistä eikä poliisipartiolla ollut mahdollisuutta estää koulun pihaan ajamista.

Sivullisille aiheutui vaaraa koulun alueelle pakenevasta henkilöautosta, mutta tahallista vahingoittamistarkoitusta sivullisiin kuskilla ei ole ollut. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.

 

Poliisipartio pysäytti tiistaina kello 23.35 Muuramentiellä Muuramessa henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajaksi osoittautui vuonna 1983 syntynyt mies, jolta puuttui ajo-oikeus ja joka oli ajokiellossa. Miehelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen.

 

 

 

Keskustelu