Superlion osti Kuokkalan Mutterina tunnetun kiinteistön – taloon tulee muun muassa moottorikelkkayritys ja verstas

Yrittäjä Olli Honkamäki esitteli uusia tiloja Jyväskylän kaupungin hankepäällikkö Tiina Mäenpäälle. Tommi Salo

Riikka Minkkinen

Kuokkalan Pohjanlahdentiellä sijaitseva Mutterina tunnettu kiinteistö on saamassa uutta elämää. Superlion Oy osti kiinteistön marraskuun lopussa.

Kolmikerroksisessa Superlion-nimisessä talossa tulevat toimimaan yrityksen omat liiketoiminnat: kevytmoottorikelkkayritys Snowlion, insinöörisuunnittelu- ja tuotekehitystoimisto sekä kuntosalijäsenyyden tapaan toimiva Creater-verstas.

– Olimme miettineet, että haluaisimme yhdistää kaikkia näitä liiketoimintoja saman katon alle, kertoo Superlionin yrittäjä Olli Honkamäki, joka pyörittää yritystä Petri Kuikan kanssa.

Lisäksi vuodesta 2016 Seppälässä tähän asti sijainnut Creater-verstas sekä Lievestuoreella valmistettavat kevytmoottorikelkat kaipasivat lisää tilaa. Uusi kiinteistö yhdistää myös ympäri kaupunkia hajaantuneet yrityksen insinöörisuunnittelu- ja tuotekehitystoimiston palvelut.

Yrityksen toimintojen lisäksi tiloista löytyy vuokralaisena Jyväskylän kaupungin Puusta Pitkälle -hanke. Se tarjoaa työkokeilu-, palkkatuki- ja oppisopimuspaikkoja kunnossapidon, kierrätyksen, metsätöiden ja Green Care -toiminnan parissa.

Myös vuosia kiinteistössä toiminut Ilkka Mäenpään autohuolto jatkaa tiloissa. Toimijoilla on useiden vuosien vuokrasopimukset. Suunnitelmissa on remontoida rakennus ulkopuolelta uuteen uskoon.

Rakennukseen on jo avattu Createrin verstas. Ensi syksynä tiloissa alkaa myös moottorikelkkojen esittely.

Pihassa toimii tällä hetkellä myös St1:n pyörittämä polttoainejakelu, joka päättyy Honkamäen mukaan vuoden loppuun mennessä, jos uutta jakelijaa ei löydetä.

Uudistuneisiin tiloihin voi tutustua sunnuntaina 15.12. kello 10–13 järjestettävässä avoimien ovien tapahtumassa.

Kommentoi