Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun nykyaikaista hiljentymistä: Kaupat auki, Alkot kiinni, junat ja bussit pysähtyvät – katso muistilista tästä

Päin vastoin kuin ennen vanhaan, joulu ei enää sulje Suomea.

Tänä vuonna osa S- ja K-ryhmän ruokakauppoja palvelee joulun alla kellon ympäri. Hyvät kokemukset joulunajan pidennetyistä aukioloista ovat innostaneet kauppoja tarjoamaan asiakkailleen tänäkin jouluna ennätyslaajat aukiolot.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa oman kaupan joulunajan aukiolot joko ilmoittelusta, ovi-ilmoituksista tai verkosta.

Jouluaaton aattona, maanantaina 23. joulukuuta Postin omat myymälät palvelevat kello 21:een asti. Postin omat myymälät ovat kiinni joulupyhät 24.–26.12.

Pankit ovat jouluna kiinni 24.–26.12.

Alkot ovat auki maanantaina 23. joulukuuta kello 9–21 ja vielä aattonakin 24.12. kello 9–12, mutta joulu- ja tapaninpäivänä ne ovat kiinni.

VR:n kaukojunat kulkevat jouluna harvennetuin aikatauluin jouluaattona 24. ja joulupäivänä 25. joulukuuta. Jouluaattona junaliikenne alkaa hiljentyä puoliltapäivin ja pysähtyy noin kello 18:aan mennessä kokonaan. Joulupäivänä liikenne käynnistyy hiljalleen noin kello 10 alkaen.

Jyväskylässä ja sen lähialueilla Linkki-paikallisliikenteen joululiikenne on seuraavanlaista.

Jouluaattona 24.12. ajetaan lauantaivuorot. Aikatauluun kello 13 lähteviksi merkatut vuorot ajetaan, mutta ei sen jälkeisiä. Paikallisliikenne jää kello 13:n jälkeen joulutauolle, joka kestää tapaninpäivään 26.12. Joulupäivänä 25.12. ei näin ollen ole liikennöintiä. Tapaninpäivänä, torstaina 26.12. ajetaan sunnuntaivuorot.