Danny se vaan jaksaa – Lauantaina legenda esiintyy Himoksella

Dannyn musiikillinen ura on yhden ihmisisän mittainen. Marko Kekki

Seppo Pänkäläinen

Kukaan ei ole niin pitkään ja monitahoisesti huhkinut töitä musiikkimaailmassa kuin Danny. Miehestä onkin sanottu ja kirjoitettu melkein kaikki. Nyt elävä legenda esiintyy Himos Areenalla lauantaina 28. joulukuuta.

Ilkka Lipsanen, Danny, Iso D, syntyi tunnettuun varakkaaseen kauppiassukuun ja hänen elämänsä ensivuodet kuluivat suuren suvun suojeluksessa Porissa.

Vanhempien avioeron myötä tuli muutto Helsinkiin ja vaatimattomampaan elämään. Taakse jäivät ystävät, isä, sukulaiset. Pojalle syntyi vahva halu näyttää, että hän pärjää elämässä – kaikesta huolimatta. Ja sen hän teki.

1960-luvulla oli nuorisolla todella vähän mahdollisuuksia kuunnella popmusiikkia, kotimaista tai ulkomaista. Tarjontaa oli siis vähän, mutta kysyntää runsaasti ja tässä tilanteessa Dannyn show’t avasivat kaivatun kanavan maailmalle. Danny ymmärsi nimenomaan showbisneksen ja musiikin yhteyden. Danny on lisäksi aina hoitanut mediasuhteensa esimerkillisesti.

Dannyn ohjelmisto kattaa yhä monen tyyppistä musiikkia aina balladeista latinorytmeihin ja rock & rolliin. Dannyn laulut ovat soineet meille jo 55 vuotta. Ne ovat tuoneet iloa, elämyksiä ja lohtua murheeseen. Ja yhä uudet sukupolvet ottavat hänet ja hänen laulunsa omikseen.

Kommentoi