Poliisi kaipaa havaintoja kahdesta Palokan autopalosta

Maanantaina aamuyöllä noin kello 2.40 aikaan havaittiin Palokassa Haukkamäentien alkupäässä sijaitsevalla parkkipaikalla autopalo. Parkkipaikalla paloi henkilöauto ja tämä palo vaurioitti myös kahta muuta henkilöautoa.

Tiistaina noin kello 00.45 aikaan ilmoitettiin hätäkeskukseen autopalosta Palokan Rovastinpolulla sijaitsevalla liikuntahallin parkkipaikalla. Pysäköitynä ollut henkilöauto tuhoutui palossa täysin.

Poliisi tutkii palojen syttymissyytä ja tähän mennessä suoritetun tutkinnan perusteella epäillään, että ulkopuolinen on sytyttänyt palot. Poliisi pyytää ilmoittamaan paloihin liittyvät havainnot ja tiedot puhelinnumeroon 050 456 0471.

Hätäkeskuksen kautta tulleen ilmoituksen perusteella partio pysäytti Jyväskylässä viime viikon keskiviikkona kello 15.55 henkilöauton, jonka mieskuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1,67 mg/l. Tarkkuusalkometri näytti poliisiasemalla tulosta 1,12 mg/l. Lisäksi kävi ilmi, että kuljettajan ajo-oikeus oli rauennut.

Poliisi toivoo ihmisten asioivan ensisijaisesti poliisin nettisivuilla osoitteessa poliisi.fi/asiointi, kun se on mahdollista.

Jos kuuluu koronaviruksen riskiryhmään ja on välttämätön tarve asioida poliisiasemalla lupa-asiassa, tulee ottaa ensin yhteyttä Sisä-Suomen poliisilaitoksen numeroon 02 954 48381, arkisin kello 9.00–12.00 ja 13–15. Käyntiasiointi on mahdollista Jyväskylän lupapalveluissa arkisin kello 8.00–9.00.

Muihin lupa-asioita koskeviin tiedusteluihin vastaa valtakunnallinen lupaneuvontapuhelin numerossa 0295 419 800 arkisin kello 8.00–16.15. Neuvontapalvelun sähköposti on toistaiseksi pois käytöstä sen ruuhkautumisen vuoksi.

Miten poikkeusolot ja koronavirustilanne vaikuttavat poliisin toimintaan, yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen sekä rikollisuuteen? Poliisi kertoo videoilla ajankohtaisesta valtakunnallisesta tilanteesta ja sen kehityksestä.

Tilannekuvakatsaukset julkaistaan poliisin sosiaalisen median kanavissa kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Ensimmäinen video julkaistiin 20.3.

Poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Poliisihallituksesta muistuttaa, että rikolliset pyrkivät hyötymään poikkeuksellisesta tilanteesta aiheeseen liittyvillä petoksilla niin tosielämässä kuin tietoverkoissakin.

Kommentoi