Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Mäkitorppa on erittäin tärkeä kaupunkimme kulttuurielämälle

Pitkäkatu 25:n asemakaavan muutos Mäki-Matissa etenee, mutta toivoa ei ole vielä menetetty. Kaupunkilaisilla on yhä mahdollisuus kääntää päättäjien mieli.

Kaavamuutoksessa suojeltu ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Mäkitorpan alue myytäisiin yksityiselle asuntosijoitusyhtiölle, joka haluaa rakentaa suojeltujen rakennusten ympärille joukon kerrostaloja. Tilansa menettäisivät kaupungin omistamissa rakennuksissa vuokralla olevat kulttuuriyhdistykset sekä Pitkäkadun Kukkatalon yrittäjä. Suojelluista rakennuksista tehtäisiin uusien talojen asukkaiden yksityistiloja.

Kaupungin aikomusta yksityistää nyt kaikkien kaupunkilaisten käytössä oleva alue ei voi hyväksyä. Kaupunkitila kuuluu kaikille, emmekä kaipaa enää yhtäkään gryndereille uhrattua kulttuuriympäristöä Jyväskylään.

Mäkitorppa on erittäin tärkeä paikka kaupunkimme kulttuurielämälle. Jyväskylän elinvoima on aina kummunnut itsenäisestä ja omaehtoisesta kulttuuritoiminnasta, mutta nyt se on ajettu äärimmäisen ahtaalle. Paikkoja, joissa järjestää edullisesti ja matalalla kynnyksellä tapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä ei enää juurikaan ole.

Tämä kulttuurivihamielinen politiikka uhkaa jo Jyväskylän veto- ja pitovoimaa. Mäkitorpalla on tässä roolissa mittaamattomasti suurempi arvo kuin pörssiyhtiön voitontahkonnan välineenä. Samalla Kukkatalon yritystoiminta voisi jatkua.

Siksi kaikkien kaupunkilaisten kannattaa asettua kaavamuutosta vastaan ja vedota kaupunginhallitukseen sekä -valtuustoon jotta tämä älytön hanke pysäytettäisiin.

Kirjoittaja on jyväskyläläinen eduskuntavaaliehdokas (vas.)