Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Lisää elinvoimaa Keski-Suomeen!

Jyväskylä on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki ja Keski-Suomen kasvun veturi. Valitettavasti kaupunkimme asema osana yhtenä suurimpia kaupunkeja ei näy valtakunnan poliittisessa päätöksenteossa.

Puhutaan kuusikkokaupugeista eli kuudesta suurimmasta kaupungista ja unohdetaan aina niistä seuraava – Jyväskylä.

Jyväskylän ja Keski-Suomen on vihdoin parannettava omaa edunvalvontaansa. Keskeinen sijaintimme on kilpailuvalttimme.

Korkeakoulutusmahdollisuutemme ovat vailla vertaa. Valitettavasti olemme kuitenkin liikenneyhteyksien osalta tällä hetkellä pussinperällä.

On aivan absurdia, että Jyväskylän ja Helsingin välisiä lentoja tuetaan kymmenillä miljoonilla euroilla veronmaksajien rahoja. Matkustajamäärät puhukoot puolestaan.

Sen sijaan keskisuomalaisten kansanedustajien olisi tullut tehdä jo tähän mennessä hartiavoimin töitä sen puolesta, että raideliikenne Jyväskylästä saataisiin sujuvammaksi. Valitettavasti sekä tämä että tavoite valtatie 4:n kunnostamisesta odottavat edelleen tekijöitänsä.

Jyväskylän tulisi vihdoin nousta samaan sarjaan muiden suurten kaupunkien kanssa. Meillä on aivovuotoa muualle Suomeen. Meidän on oltava rohkeampia ja tehtävä uskaliaita investointeja.

Yksi sellainen olisi Jyväskylän ratapihan kattaminen. Tämä yhdistäisi keskustamme hienosti toteutettuun Lutakon ja sataman alueeseen.

Nostetaan Jyväskylä ja Keski-Suomi uuteen kukoistukseen!

Kirjoittaja on jyväskyläläinen eduskuntavaaliehdokas (kok.)