Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Järkeä ja oikeudenmukaisuutta päätöksentekoon!

Suomen bruttokansantuote koostuu viennistä joka on 43 prosenttia sekä sisämarkkinoista ja hallinnon kuluista, jotka ovat yhteensä 57 prosenttia kokonaisuudesta. Valitettavasti tähän 57 prosenttiin ei ole puututtu lainkaan. Sisämarkkinoihin on panostettava ja byrokratiaa on kevennettävä.

Sisämarkkinat, jotka toimivat, tai eivät toimi, määräytyy 100-prosenttisesti siitä, onko tavallisella kansalla ostovoimaa vai ei. Jos eläkeläisillä ja palkansaajilla ei ole ostovoimaa, sisämarkkinat ja palvelut kuihtuvat ja pienyrittäjät ajautuvat konkurssiin.

Tämä kokoomuksen ajama rikkaita suosiva talouspolitiikka ei tuo yhtään senttiä enempää sisämarkkinoille. Suurituloisten, jotka hankkivat yli 5 000 euroa / kk, palkankorotukset eivät elvytä yhtään sisämarkkinoita ja palveluita, kun he eivät tarvitse mitään lisää. Kaikki ylimääräinen menee säästöön, lapsia ja lasten lapsia varten.

Onhan tämä aivan järjetöntä talous­politiikkaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja kaikkien puolueiden puheenjohtajat lausunnoissaan työeläkkeitä koskien sanovat, ettei työeläkkeisiin saa koskea, vaan niillä pitää turvata heidän lapsilleen ja vielä syntymättömille lasten lapsilleen tulevat eläkkeet. Onhan tämä käsittämätöntä puhetta.

Eläkeläisiltä ryöstetään laillisesti taitetulla indeksillä joka päivä niin, että työeläkkeiden taso on pudonnut lakisääteisestä 60 prosentista keskiansioita noin 40 prosenttiin 26 vuodessa. Olemme ajaneet taitetun indeksin poistoa jo eläkkeellä oleville ja tuleville eläkeläisille, ettei samaan asiaan törmättäisi uudestaan kahdenkymmenen vuoden kuluttua, sekä tasokorotusta nyt eläkkeellä oleville, että saataisiin eläkeläisille oikeutta ja ostovoimaa sisämarkkinoille.

Emme pyydän veronmaksajien rahoja vaan omia eläkeläisten rahoja, jotka on sovittu palkkaneuvottelujen yhteydessä, että ne säästetään eläkerahastoihin sitä varten kun työntekijä jää eläkkeelle, että hänellä säilyy ostovoima ja kohtuullinen elämän taso.

Onhan tämä aivan järjetöntä talouspolitiikkaa. Kurjistamalla eläkeläiset tapetaan samalla palvelut ja viedään ostovoima isolta osaa kansalaisia. Mikä hulluinta, sitten työnnetään sosiaaliluukuille rahaa ja nöyryytetään tämän maan hyvinvoinnin rakentaneita ihmisiä anelemaan omia rahojaan sossusta.

Kysyn varmaan jo sadatta kertaa, toivottavasti en turhaan, onko Suomi hyvinvointi- ja oikeusvaltio. Onko oikein ja kohtuullista, että työeläkeyhtiöiden Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja Ilmarisen Timo Ritakallio saavat työeläkeläisten rahojen sijoittamisesta palkkaa ja eläketuloja yli 100 000 euroa / kk, kun vastaavasti Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväisen palkka on 20 000 euroa / kk. Siitä huolimatta Kevan sijoitustuotot ovat pitkällä aikavälillä olleet paremmat, kuin Varman ja Ilmarisen.

Edellä mainituista syistä johtuen työeläkerahastot pitäisi fuusioida yhdeksi yhtiöksi. On laskettu, että fuusiolla saataisiin noin 600–700 miljoonan euron säästöt vuodessa.

Kirjoittaja on keskisuomalainen eduskuntavaaliehdokas (kesk.)