Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Meillä pitää olla maailman paras koulu

Vain muutamia viikkoja sitten saimme tietoa siitä, että yhä useamman lapsen ja nuoren oppimistulokset ovat laskeneet. On erittäin huolestuttavaa, että yhä useammat peruskoulun suorittaneet oppilaat eivät hallitse lukemisen, kirjoittamisen ja laskemisen perustaitoja.

Valitettavan moni lapsi ja nuori kokee syrjintää ja kiusaamista. Kaikilla oppilailla, opettajilla ja muulla henkilökunnalla tulee olla oikeus turvalliseen koulupäivään, jossa ketään ei kiusata. Kaikkien tulee voida tuntea yhteenkuuluvuutta ja tuntea olevansa osa yhteisöä.

Mielestäni emme ratkaise näitä yllä olevia asioita ilman, että kouluihin palkataan lisää opettajia ja koulunkäyntiavustajia. Mutta mistä heitä saadaan lisää? Alan houkuttelevuutta tulee lisätä, panostaa laadukkaaseen johtamiseen, riittävä resurssointi, turvallinen ympäristö niin oppilaille kuin opettajille, sekä yksinkertaisempi byrokratia.

Opettajilla on laaja yliopistokoulutus ja heillä tulisi olla paremmat mahdollisuudet hoitaa opetustehtäviään. Meillä ei ole enää varaa hukata ainuttakaan euroa maamme koulutuksesta, vaan päinvastoin panostaa opetukseen ja oppimiskykyä kasvattaa. Lapset ja nuoret ovat maamme tulevaisuudentekijöitä.

Kirjoittaja on multialainen eduskuntavaaliehdokas (rkp.)