Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Elinvoimaa matkailusta

Matkailun merkitys koko Suomen kansantaloudelle on valtava. Matkailu- ja ravintola-ala on merkittävä työllistäjä ja sen työllistävä vaikutus on suuri myös kerrannaisvaikutuksena muille toimialoille kuten rakennus-, kuljetus- ja kaupan alalle. Matkailuvienti on Suomessa kolmanneksi suurin palveluviennin toimiala.

Hyvä, että matkailun merkitystä elinvoimaisuuden ja työpaikkojen lisääntymiselle on alettu ymmärtää enemmän ja enemmän. Jotta matkailuala elpyy takaisin koronapandemiaa edeltäneeseen kasvuun pitää huolehtia alan kilpailukyvystä. Tarvitaan tekoja pelkän ymmärtämisen tilalle.

Joten. Alennetaan matkailualan arvonlisäverokantaa. Edistetään Suomen näkyvyyttä ulkomailla. Varmistetaan Suomen saavutettavuus eli kilpailukykyinen lento- ja meriliikenne. Edistetään kotimaan matkailua pitämällä polttoaineverot kohtuullisina ja tiet sekä raiteet kunnossa. Poistetaan työvoiman saatavuusharkinta ja lisätään paikallista sopimista.

Mahdollistetaan – ei rajoiteta.

Kirjoittaja on jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas.