Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kiinan koronapolitiikka tuskin uhka Suomelle

Kiinan koronapolitiikan muutoksesta on tuskin suurtakaan uhkaa Suomelle. Jonkun erityisen tappavan virusvariantin syntyminen Kiinassa on vähemmän todennäköistä kuin muualla maailmassa, sillä Kiinan ulkopuolella tautia on kuitenkin määrällisesti enemmän.

Myös Suomessa tutkitusti jyllää hyvin monenlaisia koronavirusvariantteja, joista suurin osa on samoja kuin Kiinassa. Variantteja syntyy luonnollisesti ympäri maailman.

Suomessa riskiryhmät ja suurin osa muusta väestöstä on rokotettu. Lisäksi jätevesitutkimukset osoittavat, että meillä koronaa on ollut runsaasti viimeisen vuoden aikana. Täten suuri osa väestöstä on sen sairastanut. Sairaalakuormitus on kuitenkin ollut melko vähäistä osoittaen väestön hyvää vastustuskykyä vakavaa tautimuotoa kohtaa.

Varmaan kaikille onkin jo tullut selväksi, että rajoja sulkemalla tautia ei tukahduteta.

Rokotusten ja sairastamisten ansiosta meillä koronan suhteen lähennellään laumaimmuniteettia. THL:n rauhallinen linja onkin nykytilanteessa oikea. Ehkäpä tällaista linjaa olisi kannattanut noudattaa jo aiemmin. Loppulasku olisi ollut pienempi.

Kirjoittaja on jyväskyläläinen kansanedustaja (kesk.)