Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Ennustukseen perustuva päätös voi muuttua

Jyväskylän kaupunki kertoi joulukuun puolivälissä, ettei Jyväsjärvelle tehdä retkiluistelurataa tänä talvena. Syiksi kerrottiin pitkän ajan sääennuste ja säästöt. Tiedotteessa todettiin, että talvesta ennustetaan lauhaa eikä järvellä ole takeita siitä, milloin luistelukausi alkaa ja loppuu.

Takeita ei ole voitu antaa aiempinakaan vuosina, sillä luonnonjäällä ollaan aina luonnon armoilla. Aiempina vuosina luistelukausi on voinut olla sään vuoksi hyvinkin lyhyt. Kyllä kaupunkilaiset sen ymmärtävät. Sen sijaan jo alkutalvesta tehty päätös jättää rata tekemättä sääennusteen perusteella on herättänyt närää.

Viime viikolla Keskisuomalainen kertoi, että Jyväsjärvelle saatetaan sittenkin saada retkiluistelurata. Kaupungilta kerrotaan, että asiaa selvitetään.

Jahkailu luistinradasta on kääntymässä kaupunkilaisten eduksi.

Jahkailu Jyväsjärven luistinradasta on kääntymässä kaupunkilaisten eduksi.

Jyväsjärven retkiluisteluradan tekemättä jättäminen olisi ristiriidassa liikuntapääkaupungiksi profiloitumisen kanssa. Luistelurata on ollut kynnyksetön liikunta- ja ulkoilupaikka isolle joukolle. Iso joukko liikkujia kaupungin keskellä sijaitsevalla järvellä on ollut myös mainio näky kaupungin imagolle.

On turha puhua liikuntapääkaupungista, jos teot ovat ristiriidassa. Liikuntamahdollisuuksista säästämiselle odotetaan liikuntapääkaupungiksi profiloituneessa pitäjässä vahvoja perusteita.

Järviradan tilalle jäädytetty Harju on loistava lisä ulkoliikuntatarjontaan, mutta kehno korvaaja Jyväsjärvelle.

Meneillään oleva talvi on ensimmäinen, kun Lutakon satamassa on läpi viikon auki ravintola. Kesällä Lutakossa liikkuu väkeä luonnostaan, kun keli hellii ja penkkejä riittää. Talvella tarvitaan enemmän syitä suunnata satamaan. Luistelurata on ollut hyvä syy.

Kaupungille pisteet siitä, että kun päätös oli tehty, siitä kerrottiin avoimesti. Mutta jos päätös nyt pyörretään, näyttää toiminta avoimuuden sijaan hätäilyltä. Kohu sinänsä ei ole ollut turha, sillä se osoitti retkiluisteluradan merkityksen kaupunkilaisille.

Tavallaan muuttuva päätös radan tekemisestä olisi linjakas. Koska päätös perustui alun perinkin sääennustukseen, voi se hyvinkin muuttua.