Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | On aika poistaa hulevesimaksu

Jyväskylän kaupungissa otettiin käyttöön maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuva julkisoikeudellinen hulevesimaksu vuonna 2018. Hulevesi on maan pinnalta, rakennuksen katolta ja muista vastaavista paikoista pois johdettavaa sade- tai sulamisvettä. Myös salaojavesiksi kutsutut rakennusten perustusten kuivatusvedet ovat hulevettä. Vuotuisessa hulevesimaksussaan kiinteistö maksaa siitä, miten hulevesiä johdetaan kiinteistöltä yleisille alueille.

Mielestäni maksu on kiinteistöjen omistajille täysin perusteeton kuluerä, mitä ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä. Nykyinen maailman tilanne kiristää entisestään kiinteistöjen omistajien taloutta ja siksi tällaiset ns. keksimällä keksityt lisämaksut eivät ole enää perusteltuja.

Lisäksi kaupunki säästää energiakulutusta vähentämällä katuvalojen paloaikaa, miksi moni lähialue on yöllä täysin pimeä ja turvaton. Tämän takia moni kiinteistön omistaja joutuu valaisemaan piha- ja katualuetta omien valaisimien avulla.

Tämä tuo kiinteistön omistajalle lisäkuluja, kaupungin säästötoimien vuoksi. Jo tämänkin vuoksi perusteeton ja täysin ylimääräinen hulevesimaksu pitää poistaa.

Tulen tekemään aloitteen hulevesimaksun poistosta kaupunginvaltuustolle.

Kirjoittaja on Jyväskylän kaupunginvaltuutettu.