Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Uutta sairaalaa korjataan jo

Kun Keski-Suomi tarvitsi uuden sairaalan, oli samalla mahdollisuus luoda maan modernein kokonaisuus, jossa potilaat hoidetaan ja henkilöstö viihtyy.

Lopputuloksena on maan modernein sairaala, jossa potilaat hoidetaan ja väki hämmästelee suunnittelijoiden itsevarmuutta.

Sudenkuoppia alettiin kaivaa, kun suunnitelmia tehtiin ilman käytännön työtä tekevien kokemusta. Kuoppaa syvennettiin, kun rakentavaa palautetta ei otettu vastaan, vaan jääräpäisesti pidettiin kiinni omasta näkemyksestä.

Kustannuksillaan kohauttaneen sairaala Novan suunnittelussa on huomioitu hyvin potilasnäkökulma. Potilaiden etu on kuitenkin myös se, että heitä hoitava henkilökunta on tyytyväistä ja motivoitunutta eikä turhaan rasitu olosuhteista, jotka johtuvat suunnitteluvirheistä, jotka oli tiedossa ja olisi pystytty välttämään.

Uutissivulla sairaalan johtajaylilääkäri, päivystyksen ylilääkäri ja johtavahoitaja kertovat, kuinka uudessa sairaalassa ammattilaisten työskentelytilat olivat hyvin keskeneräiset tai ne puuttuivat kokonaan.

Tilojen suunnittelussa ei huomioitu riittävästi henkilöstöä eikä heidän antamaansa palautetta huomioitu. Nyt uutta sairaalaa joudutaan jo korjaamaan. Lisälaskun viitteeksi voidaan kirjata suunnittelijoiden huono kuulo.