Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Ei jupisten eikä puskista huutaen

Aluevaalien ennakkoäänestys on takana ja varsinainen vaalipäivä edessä sunnuntaina. Vaaleissa valitaan 69 edustajaa päättämään Keski-Suomen kuntien sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta.

Ehdokkaiden ajatuksia ja näkemyksiä aiheesta löytyy Mediatalo Keskisuomalaisen aluevaalikoneesta, johon pääsee Suur-Jyväskylän Lehden verkkosivuilta osoitteesta www.sjl.fi. Siellä voi peilata omia näkemyksiään ehdokkaiden ajatuksiin ja valita ehdokkaan, joka ajaa sinulle tärkeitä asioita uudella hyvinvointialueella.

Kyselimme viime viikon lehteen kuntalaisten ajatuksia sote-palveluiden toimivuudesta eri puolella maakuntaa. Törmäsin Muuramessa mieheen, jolla oli sanottavaa palveluista, uudesta aluehallinnon tasosta ja näkemys, millaista ehdokasta hän äänestää, jos äänestää.

Nimellään hän ei kuitenkaan uskaltanut asioista puhua, vaan luikki huoltoaseman kahvipöytään parantamaan maailmaa. Mennessään hän huusi, että nythän sinä tiedät, mitä kansa ajattelee. Totta, mutta nimettömyyden vuoksi jäivät hyvät kommentit käyttämättä.

Puskista huutelemalla ja pöydissä jupisemalla eivät asiat muutu, äänestämällä muuttuvat. Vaalikone kertoo, kuka on eniten samaa mieltä asioista kanssasi. Tuloksia voi tarkastella myös kysymyskohtaisesti, jotta ehdokas on varmasti samaa mieltä itselle tärkeimmistä asioista.