Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kampanjoilla käytöstapoja

”Kiitä siivoojaa valtakunnallisena puhtauspäivänä”. ”Ollaan ihmisiksi -kampanja käynnistyy”.

Lauseet on poimittu viime viikolla tulleiden tiedotteiden otsikoista.

Perjantaina vietettiin valtakunnallista puhtauspäivää, jolloin kannustettiin kiittämään siivoojia. Siivoojien työtä ei huomaa, kun kaikki toimii, mutta puutteet näkyvät heti. Siksi keskustelut koskevat usein puutteita ja kiittäminen helposti unohtuu.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin Ollaan ihmisiksi -kampanja käynnistyi viime viikolla. Sen tarkoitus on herätellä kuluttajia miettimään omaa käytöstään asiakaspalvelutilanteissa. Esimerkiksi moni kaupan ja ravintola-alan ammattilainen kohtaa työssään epäasiallista käytöstä.

Teemapäivien viesti ja tarkoitus on hyvä, mutta samalla huolestuttava. Tarvitaanko käytöstavoille erillisiä teemapäiviä, jotta muistamme ne?

Tarvitaan!

Käytöskampanja ei ala sattumalta joulusesongin alla. Joulu tuo kauppoihin tavallista enemmän ja kiireisempiä asiakkaita ja sekä pikkujoulut ravintoloihin siellä harvemmin käyviä juhlijoita.

Valitettavan monella heistä on käsitys, että veroja maksamalla lunastaa oikeuden käyttäytyä törkeästi asiakaspalvelijoille ja palvelualan työntekijöille.

Ihmisarvo ei muutu työaikana eikä työvaatteissa.