Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 22 yötä ehdokas­numeroihin

Aluevaaliehdokkaat ovat avanneet joulukalentereidensa ensimmäiset luukut jo eilen. Heille joulu tulee 23.12., jolloin vahvistetaan ehdokasnumerot ja pääsee kampanjoimaan.

Aluevaalit ovat jo ensi kuussa. Lämmittely alkanee välipäivinä, mutta kunnolla katukampanjat käynnistyvät vasta tammikuun alussa. Kampanjoinnista odotetaan tiivistä rysäystä joulun jälkeen. Ennen joulua ihmisiä ei kannata pysäytellä juttelemaan politiikasta.

Aluevaalien merkitystä ei pitäisi joutua korostamaan. Kun kuntavaalien alla kysytään, mitkä asiat ovat ihmisille tärkeitä, nousevat sosiaali- ja terveyspalvelut korkealle. Tulevissa aluevaltuustoissa päätetään juuri näistä palveluista, niiden sijainnista ja niissä työskentelevien ihmisten määrästä.

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta. Ehdokkailla, kunnilla, kaupungeilla ja valtiolla on vielä hyvin aikaa tehdä uusi hallintotaso ja sen tarpeellisuus tutuksi.

Äänioikeutettujen tapaan myös me lehdessä arvostamme selkeää ja käytännönläheistä tietoa uudesta päätöksentekoelimestä ja sen toiminnasta.

Mitä vähemmän aikaa kuluu asian ymmärtämiseen ja tiedon kääntämiseen kansankielelle, sitä enemmän ehdimme tehdä juttuja tulevista vaaleista ja valittavasta 69 jäsenen valtuustosta.