Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Paikallinen jää paljosta paitsi

Ihminen on taipuvainen kangistumaan kaavoihinsa ja pysymään mukavuusalueellaan. Laiskasta luonteesta on usein hyötyä, sillä se auttaa tehostamaan toimintaa sellaiseksi, että mahdollisimman vähällä vaivalla saa aikaan mahdollisimman paljon.

Kangistumisen ja mukavuudenhalun huomaa hyvin esimerkiksi ajo-, kävely- tai pyöräilyreiteissä sekä pysäköinnissä. Valinta vaihtelee tilanteen mukaan nopeimman, helpoimman tai tutuimman välillä. Jos ei ole kiire, helpoin ja tutuin vie voiton.

Vähitellen työ-, koulu-, harrastus- ja kauppareissuilla kaupunki alkaa näyttää aina samalta. Kehäväylä, Rantaraitti, Kävelykatu. Kuokkala, Hippos, Keljo.

Rutinoitunut paikallinen jää paljosta paitsi. Ja pian luulee, että naapurikaupungeissa tarjonta on runsaampaa.

Kesällä Lutakon sataman seutu on kaupungin parhaita paikkoja, mutta pimeään aikaan keskustan tunnelmaa valoineen, putiikkeineen, näyteikkunoineen, kahviloineen ja ravintoloineen on vaikea voittaa.

Lauantaina keskustassa vietetään joulunavausta. Silloin syttyy Kompassin tähti, aukeaa Kirkkopuiston jouluvalomaa ja käynnistyy näyteikkunakilpailu.

Kirkkopuistoon pääsee muuten kätevästi myös Yliopistonkadulta ja yläkaupungilta.