Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Ilmasto ei ahdista kalenterikaupassa

Joulukalenterit eivät ole enää vain lasten juttu, eikä niiden hankintaa kannata jättää marraskuun loppuun, jos haluaa saada juuri tietynlaisen kalenterin. Osa kalentereista on myyty jo loppuun, mutta kokonaan ilman kalenteria jää tuskin kukaan, sillä valikoima on valtava. Tarjontaa löytyy kaikenikäisille, -laisille ja -karvaisille joulun odottelijoille.

Erilaiset kalenterit ovat mukava piristys vuoden pimeimpään aikaan. Ne ovat myös ilmiö, joka irrottaa arjesta paitsi käyttäjät, myös valmistajat: Kalentereissa on hyvien katteiden lisäksi valtavasti ylimääräistä pakkausmateriaalia.

Samalla kun yhtäällä tuottajat miettivät vastuullisuuttaan ja luopuvat isoon ääneen välipalojen toimivista muovilusikoista ja korvaavat mehujen muovipillit pahvisilla, keksitään toisaalla yhä uusia tuotteita, joita voidaan pakata 24 eri pakkaukseen ja paketoida se muovikääreellä.

Tarjonnan kalleinta päätä edustavat aikuisille suunnatut yli sadan euron kosmetiikka- ja aikuisviihdekalenterit. Kymppejä maksavia kalentereita on tarjolla myös lapsille. Kalliit kalenterit ovatkin uusi lapsia eri varallisuusluokkiin jakava tuote.

Onneksi ekologisuus auttaa: vanhemmat voivat perustella kalenterin ostamatta jättämistä vastuullisella ympäristövalinnalla.