Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kulttuurin rapistuva kivijalka

”Teatterin pitää olla ensisijaisesti paikallisesti arvokas kulttuurilaitos sekä keskisuomalaisen kulttuurin kohtauspaikka”, toteaa 60-vuotiaan kaupunginteatterin johtaja Marietta Kunnas lehden keskiaukeamalla.

Teatteri on aina ajankohtainen, mutta nyt erityisesti Jyväskylässä ja muutenkin kuin juhlavuotensa vuoksi. Kaupunginjohtajan tuoreessa talousarvioesityksessä kaupunginteatterin peruskorjaukseen ollaan varaamassa 200 000 euroa suunnittelurahaa ensi vuodelle. Investointiohjelmassa varaudutaan yhteensä 30 miljoonan peruskorjauskuluihin vuoteen 2026 mennessä.

Teatterinjohtaja korostaa, että nyt ei olla remontoimassa pelkästään Jyväskylän kaupunginteatteria, vaan Alvar Aallon kulttuurikohdetta. Aallon arvo on Jyväskylässä tunnistettu ja tunnustettu, joskin Aallon osallisuus tarkoittaa tyypillisesti myös tarvetta venyttää kukkaron nyörejä hieman enemmän.

Jyväskylä on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki, yliopistokaupunki, liikuntapääkaupunki ja kasvava kaupunki. Se on myös maakunnan pääkaupunki. Jyväskylältä on lupa odottaa vahvaa kulttuuritarjontaa. Teatteritalo on kulttuurin vankka kivijalka, joka on päässyt jo vuosia rapistumaan.

Teatteri ja erityisesti Alvar Aallon suunnittelema rakennus on myös vahva matkailuvaltti keskisuurelle keskisuomalaiselle ei-vain-kesäkaupungille.