Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Syksyralli täytti kesäiset saappaat

MM-ralli puhalsi Jyväskylään uutta elämää viikonloppuna. Ravintolarajoitusten päätyttyä järjestetty suurtapahtuma teki hyvää ennen kaikkea matkailu- ja ravintola-alalle, joka maksaa vielä pitkään korona-ajan velkoja.

Syksyinen ralli Jyväskylässä oli uhka. Pandemia jyllää edelleen, ja sää voi olla surkea. Ennakkoon tiedettiin myös, että tavallisesti lomakaudella järjestettävän tapahtuman kävijämäärä ei syksyllä yllä kesän lukuihin.

Syksyralli puki kuitenkin nöyristelemättä suuret kesäiset saappaat jalkaansa ja asteli rallikansan sydämiin.

Jyväskylän kesäinen MM-ralli on hyvin toimiva, laajasti tunnettu ja kuskien keskuudessakin pidetty tapahtuma. Mutta se ei ole itsestäänselvyys. Maailma on täynnä kivoja kesäkaupunkeja, jotka tarttuisivat mielellään mahdollisuuteen saada maailmanlaajuista näkyvyyttä.

Viikonlopun syksyinen rallielämys todisti, että talvinen Lappi ei ole ainoa vaihtoehto, jos Suomessa halutaan ajaa eri näköistä rallia. Onnistunut MM-ralli oli osoitus myös Jyväskylän ja rallin järjestäjän kyvystä reagoida ja uusiutua.

Syksyinen rallielämys keräsi kiitosta monelta suunnalta. Vaikutuksen teki ennen kaikkea ruskainen keskisuomalainen maisema värikkäine metsineen ja lehtilautoilla laikutettuine vesistöineen.