Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Taudille tarvitaan uudet mittarit

Syksystä on tulossa Jyväskylässä tapahtumarikas. Viikonlopun OlutSataman jälkeen tulossa on esimerkiksi syksyn sadon ja käsitöiden markkinatapahtuma Wemmi 18.–19.9., Valon kaupunki -tapahtuma 23.9. alkaen, valtakunnalliset yrittäjäpäivät 24.–25.9. ja Jyväskylän MM-ralli kuun vaihteessa 30.9.–3.10.

Nopeasti vaihteleva tautitilanne ja vaikeasti tulkittavat rajoitukset aiheuttavat kuitenkin epävarmuutta. Järjestäjät kertaavat rajoituksia ja kiinnostuneet pohtivat, uskaltaako tapahtumiin osallistua.

Rokotusten ansiosta pahenevakaan tautitilanne ei ole aiheuttanut vakavia sairastumisia eikä kuormittanut sairaaloita samaan tapaan kuin aiemmin. Siksi taudille tarvitaan jo uudet mittarit, joiden perusteella määrätään rajoituksia. Tartuntamäärät eivät enää suoraan kerro tilanteen vakavuudesta.

Rokotepassi mahdollistaa tautiin vakavasti suhtautuville askeleen ottamisen kohti vapaampaa elämää jo ennen kuin rokotuskattavuus on tavoitellulla tasolla. Passi parantaa tapahtuma- sekä matkailu- ja ravintola-alan työtilannetta, kun yhä useammat asiakkaat uskaltava palata palveluiden ja tapahtumien pariin ja tapahtumia voidaan ylipäätään järjestää.

Passi on toteutettava mahdollisimman esteettömästi, jotta sen hankinnasta ei tule uutta pullonkaulaa.