Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tärkeä (mielen)terveysturvallisuus

Perusopetus alkaa Jyväskylässä ensi viikolla, ja tämänhetkisten tietojen mukaan ihan livenä. Myös Gradia valmistautuu aloittamaan lukukauden lähiopetuksessa.

Jyväskylän poikkeusolojen johtoryhmä linjasi maanantaina, että kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat peruskoululaiset käyvät koulua maskit kasvoillaan ja ryhmien sekoittuminen minimoidaan niin opetuksessa kuin ruokailussakin. Koulujen väliset tapahtumat, retket sekä odotetut leirikoulut on taas peruttu, mikä tietysti harmittaa monia koululaisia.

Kaupungin mukaan opetuksen järjestelyillä halutaan varmistaa, että perusopetus sekä lasten ja nuorten harrastaminen voivat jatkua mahdollisimman normaalisti. Hyvä näin. Etäopetus ehti jo viime vuonna jättää jälkensä liian monen lapsen oppimiseen ja hyvinvointiin – erityisesti niissä perheissä, joissa ongelmia oli jo valmiiksi.

Kouluissa on panostettava terveysturvallisuuteen. Terveysturvallisuuden lisäksi oleellista on mielenterveyden turvallisuus. Ehkä voisikin puhua mielenterveysturvallisuudesta, josta huolehtimalla mielenterveysongelmien ilmaantuvuusluku ei nousisi liian korkealle lähitulevaisuudessa. Lapsille ja nuorille olennaisia turvatoimia ovat muun muassa koulussa käyminen, opettajien läsnäolo, koulukaverit sekä harrastukset.