Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Käytännöllisyyden kustannuksella

Suomen modernein sairaala Nova on ollut otsikoissa sen valmistuttua. Aluksi puhutti hinta, sitten väri ja viime ajat televisioiden puute sekä toimivuus. Hinnalle ei enää voi mitään eikä värissä ole valittamista, mutta potilaiden viihtyisyyteen ja sairaalan toimivuuteen täytyy pystyä vielä vaikuttamaan.

Modernissa sairaalassa televisiot päätettiin korvata tablet-tietokoneilla, joilla voi katsoa myös televisiota. Tabletit ovat halvempi hankinta, mutta käytännöllisyydessä perinteinen televisio pitää pintansa. Sitä ei tarvitse itse kannatella ja käyttö on kaikille tuttua.

Useat eri tahot vastasivat potilaiden huutoon ja lahjoittivat televisioita sairaalalle. Hauskan ja hyödyllisen buumin takana on vähemmän hauska ilmiö: Moderneja ratkaisuja tehdään käytännöllisyyden kustannuksella.

Viihtyisyydellä on iso merkitys toipumisessa. Siihen onkin Novassa panostettu muun muassa yleisten tilojen taiteessa ja muotoilussa.

Potilaita on huomioitu Novassa poikkeuksellisen paljon. Jopa niin paljon, että sairaalan työntekijät kokevat, että heidän näkökulmansa on unohdettu. Esimerkiksi osalla tekijöistä työpäivän aikana kuljettu matka on kasvanut entiseen verrattuna ja lääkäreille on jälkeenpäin järjestetty rauhallisempia työtiloja.

Potilaiden etu on myös työssään viihtyvä ja jaksava henkilökunta.