Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Asiaton analyysi

Viime viikon Suur-Jyväskylän Lehdessä kielentutkija ruoti asiallisesti Jyväskylän valtuustoon ehdolla olevien puolueiden iskulauseita. Nyt on stereotypioilla väritetyn tulkinnan vuoro.

Sosialidemokraatit: Pidä huolta kunnasta, kunta pitää huolen sinusta. Tuttu toimintatapa hyväveliverkostoissa.

Perussuomalaiset: Äänestä Suomi takaisin. Mielenkiintoinen kehotus puolueelta, joka on viime vuosina kasvattanut asemaansa ja napannut paikkoja muilta puolueilta. Puolueen mielestä on muutoksen vuoro?

Keskusta – Se kotimainen. Mutta ei kotimaisin. Ja tarvittaessa vaikka ulkomainen.

Vasemmistoliitto: Oikeus hyvään elämään kuuluu kaikille. Myös hyvätuloisille, perussuomalaisille ja kokoomuslaisille.

Kristillisdemokraatit: Koko Jyväskylä mukana. Eli kaikki inkkarit kanootissa, muumit laaksossa ja seksuaalivähemmistöt kaapissa.

Kokoomus: Sydän on oikealla. Onko? Pitäisikö vielä kerran käydä yksityisellä terveysasemalla tarkastamassa?

Vihreät: Huomenna Jyväskylä on vihreä. Teema sopii autosta kateellisille ja erityisen hyvin vaaleihin loppukeväästä. Tämä lupaus pitää syksyyn saakka. Ja sehän riittää.

Ja loppuun lisäys edellisviikon pääkirjoitukseen: Listassa Jyväskylän kaupunginvaltuuston viime kuntavaalien paikkamääristä jäi kokoomus pois. Puolue sai vaaleissa 12 paikkaa Jyväskylän valtuustoon.

Jyväskylän kaupunginvaltuuston 67 paikkaa jakautuivat siis näin: 14 vihreille, 13 demareille, 12 kokoomukselle, 11 keskustalle, 7 vasemmistolle, 5 perussuomalaisille, 4 kristillisille ja yksi piraateille.