Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Odotettu kärkihanke

Jyväskylän Lutakosta on kasvanut teollisuusvuosien jälkeen haluttu asuinpaikka järven ja keskustan välissä. Paviljonki on tehnyt alueesta myös tapahtumien keskuksen. Sitä tukee Satamakadun alikulun yli rakennettu tapahtuma-aukio, joka ulottuu Paviljongilta aina Jyväsjärven rantaan asti.

Kaupunki on viime vuodet kehittänyt satama-aluetta oikeaan suuntaan. Onnistumisesta osoituksena ovat alueella viihtyvät kaupunkilaiset ja matkailijat. Leveä bulevardi penkkeineen houkuttelee pysähtymään, kiviportaat istumaan ja kahvilat sekä ravintolat piipahtamaan.

Satama on jo nyt niin vetovoimainen, että kesällä se houkuttelee väkeä keskustasta enemmän kuin reuna-alueiden kauppakeskukset.

Kaupungin ja Keskimaan vihdoin julkistama uutinen Jyväskylän Lutakon satamaan toteutuvasta saunaravintolasta oli odotettu ja sen havainnekuvat komeita. Onnistuessaan kokonaisuus voi kasvattaa koko kaupungin vetovoimaa ja todella toimia suunniteltuna käyntikorttina seudulle. Jyväskylän paraatipaikalla on syytäkin olla jotain muuta kuin pysäköintialue.

Saunaravintola on oiva lisä satamaan, mutta virkeä ja monipuolinen kokonaisuus tarvitsee myös muita siellä jo nyt toimivia tahoja. Vetovoimaiseen kokonaisuuteen kuuluvat myös vaihtoehdot.