Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esa Linnan kolumni Paskamyrsky­varoitus koko Suomessa

Kirjoittaja on viestinnän asiantuntija ja Nuorisotyö-lehden päätoimittaja.

Kuntavaalit lähestyvät. Vanhat ja uudet poliitikot aktivoituvat kertomaan mielipiteitään niistä asioista, joita pitäisi edistää ja lisätä paikallistasolla ja vähän valtakunnallisestikin. On ollut mukava nähdä monen tuttuni olevan eri puolilla Suomea kuntavaaliehdokkaina, sillä tiedän heidät hienoiksi ihmisiksi myös arvoiltaan. Puolueet ovat olleet ilmeisen aktiivisia tänä vuonna, sillä minuakin pyydettiin kahteen puolueeseen ehdokkaaksi. Olin hyvin otettu.

Molemmille puolueille kerroin kieltäytymiselleni saman syyn: arvostan perheen kanssa viettämääni vapaa-aikaa sen verran, että en halua ottaa riskiä mahdollisesta valinnasta. Toinen syy on se, että en halua tulla yhdistetyksi mihinkään tiettyyn puolueeseen, koska en ole järin puolueuskollinen muutenkaan.

Toki kirjoitan silloin tällöin tämänkin lehden sivuille ajatuksiani, jotka ovat samassa linjassa eräiden puolueiden arvojen kanssa. Joskus innostun pitkiinkin somekeskusteluihin poliittisista teemoista tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Viime aikoina tosin politiikasta on tullut perinteinen yliannostus ja harmillisesti monien sellaisten henkilöiden vuoksi, joiden arvoja ja asenteita muuten osaksi jaankin.

Nykyinen somekeskustelu on tyyliltään kielenkäytön vuoksi ikävän vihamielistä, myös niiden puolueiden edustajilta, joiden arvot ovat ainakin virallisesti kaikkea muuta. Siinä vaiheessa kun mietin itse, että viitsinkö edes pohtia ”ääneen” somessa välttääkseni väärinymmärrykset ja vihamielisten vastausten vyöryn, taitaa olla parempi vähentää sekä somen että kuntavaalien seuraamista. Onneksi kesällä maailmaan ilmestyvän jälkikasvuni myötä ajatukset ovat kohta muutenkin elämän perusasioissa.

Ei minusta poliitikoksi olisi, mutta tsemppiä heille, jotka kestävät somessa vyöryvät paskamyrskyt.