Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Adoptioäidiksi ei tulla vahingossa

Äitiys ei ole helppo juttu. Jotkut joutuvat äidiksi. Joko liian nuorena tai ylipäätään. Osa tuntee, ettei ole vielä valmis äidiksi. Osa pelkää vapauden menetystä ja osaa ahdistaa ajatus siitä, pitääkö naisen olla äiti, vaikka ei haluaisi. Ei tarvitse.

Toisille äidiksi pääseminen on yhä vaikeampaa. Osa ei edes tiedä, kenen kanssa lasta yrittäisi. Osa odottaa, että puitteet olisivat ensin kunnossa. Silloin lasten hankinta usein lykkääntyy ja lapsia yritetään yhä vanhemmalla iällä, jolloin biologia tulee vastaan.

Lapsi ei puitteita kaipaa. Ei varsinkaan pienenä. Tärkeintä on läheisyys ja huolenpito. Huolenpito toki edellyttää perustoimeentuloa, mutta siinä auttaa suomalainen yhteiskuntakin.

Adoptioäidiksi ei tulla vahingossa. Prosessissa hakijat läpivalaistaan. Huolellinen vanhempien valinta on tietenkin lapsen parhaaksi, ettei adoption tarpeessa oleva lapsi joudu ojasta allikkoon.

Vanhemmuutta odottavalle aika on piinallisen pitkä. Turhauttavakin, sillä samaan aikaan lapsia syntyy kirjaviin perheisiin. Sellaisiinkin, joissa ei muisteta, että lapsi ei ole valinnut milloin ja mihin syntyy.

Sunnuntaina on äitienpäivä, mutta äitien juhlintaan voisi tällä kertaa varata koko viikonlopun ja juhlia kerralla kahden vuoden äitienpäivät, kun tautitilannekin näyttäisi sen mahdollistavan.

Hyvää äitienpäivää!