Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tue paikallista päiväkännillä

Ravintolarajoitukset kevenivät alkuviikosta. Samalla Keski-Suomi siirtyi taudin leviämisessä perustasolle Jyväskylää lukuun ottamatta. Ravintolat joutuvat kuitenkin noudattamaan kiihtymisvaiheen rajoituksia, kunnes sosiaali- ja terveysministeriö toisin päättää. Selkeää, kuten aina.

Keski-Suomessa ruokaravintolat saavat olla auki kello 5–19 ja anniskeluravintolat kello 5–18. Anniskelu on sallittu kello 9–17. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista saa täyttää puolet, anniskeluravintoloissa kolmasosan.

Päivätöissä käyvälle muutos näkyy lähinnä lounasvaihtoehtojen lisääntymisenä. Työpäivän jälkeen ehtii syömään, jos menee heti. Silloin tosin liikkeellä ovat kaikki muutkin. Jos ruokaravintolat saisivat olla auki pidempään, ehtisi useampi väljästi syömään ja tukemaan paikallista yritystoimintaa.

Terassille on kovempi kiire. Työpäivä loppuu kello 16 ja anniskelu kello 17. Pöytä on oltava tyhjä kello 18. Jännä nähdä, paljonko anniskeluravintoloissa riittää lomakauden ulkopuolella asiakkaita keskellä päivää.

Päätöksenteossa on edistytty, sillä ravintolakentässä ruokaravintolat ja anniskeluravintolat on vihdoin eritelty: Syödä saa tunnin pidempään kuin juoda.

Kevennettyjen rajoitusten valossa näyttää siltä, että paras tapa tukea ravintoloita on päiväkänni. Aamukänni on jopa vastuullinen ja terveysturvallinen, sillä silloin tukee paikallista ja välttää ruuhkia.