Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Lähivaaleissa saa vaatia konkretiaa

Suur-Jyväskylän Lehti pyysi Jyväskylässä kuntavaaleissa ehdolla olevia puolueita kiteyttämään tärkeimmän viestinsä kevään kuntavaaleissa. Tulokset on koottu sivulle seitsemän.

Tehtävä onnistui vanhoilta puolueilta rutiinilla, joskin monisyisten puolueohjelmien tiivistäminen yhteen asiaan tarkoitti paikoin laveaa ja ympäripyöreää lopputulosta.

Poliittisilla liikkeillä ja tuoreilla tulokkailla oli eniten hankaluuksia kiteyttää sanomaansa. Asiaa on paljon, ja valtapuolueista halutaan erottua vimmatusti.

Perussuomalaiset ovat usein kunnostautuneet yksinkertaistusten mestarina. He vastasivat myös nyt kaikkein lyhyimmin ja yksinkertaisimmin ottamatta kantaa mihinkään ja samalla kaikkeen.

Kevään kuntavaaleissa valitaan ihmisiä päättämään meitä kuntalaisia kaikkein eniten koskettavista oman paikkakunnan asioista. Valtuustoissa ei päätetä eläkeiästä, kansainvälisistä yhteisöistä tai maahanmuutosta. Siellä päätetään kouluista, kirjastoista, terveyskeskuksista, urheilukentistä, kulkuväylistä ja kulttuuritiloista.

Lähivaaleissa jos jossain saa ja pitää vaatia ehdokkailta konkretiaa. Pelkät nokkelat sutkautukset tai yleisesti hyväksytyt toteamukset eivät saa riittää.

Ehdokkaalla pitää olla myös omia ajatuksia ja kritiikin lisäksi vaihtoehtoja asioiden hoitamiseksi.