Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Ratkaisu käsissä, joita pitää pestä

Jyväskylän kaupunki laittoi yläkoululaiset viikoksi etäopetukseen. Nuorisotilat ovat kiinni. Alaikäisten harrastustoiminta on tauolla, ja kirjastot sekä museot pysyvät kiinni ainakin kaksi viikkoa.

Tuollaisia päätöksiä ei tehdä kevyesti. Ilman niitä tauti uhkaa karata käsistä, joita pitää muuten pestä.

Koronan pirulainen on viihtynyt kansan keskuudessa ja otsikoissakin jo yli vuoden. Aika alkaa olla taistelussa pahin vihollinen. Kuinka kauan ohjeita jaksetaan noudattaa? Kuinka pitkään yritykset kestävät?

Väsymys painaa erityisesti nuorten keskuudessa. Lukiolaisia harmittaa vanhojen tanssien perumiset, ja opiskelijoilta puuttuvat juhlahetket. Irtiotoissa leviää tauti ja syntyy pahennusta. Ahdistus kasvaa.

Joulun alla rokotusuutiset sytyttivät tunnelin päähän odotetun tuikun. Tällä hetkellä hidas rokotustahti puhaltelee sitä päin. Hidas rokotustahti johtuu rokotteiden saatavuudesta, ei terveydenhoitoalan ammattilaisista.

Tilanne on vakava, mutta samalla tilanne on edelleen omissa käsissämme, joita pitää edelleen pestä. Jyväskylässä uskotaan edelleen, että heinäkuun loppuun mennessä 80 prosenttia väestä saadaan rokotettua.

Lopuksi tuttu ohje luotetulta taholta, tartuntataudeista vastaavalta lääkäriltä Ilkka Käsmältä: peskää käsiä, pitäkää välimatkaa ja pysykää terveinä.