Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauhaa ja rakkautta laduille

Pääkirjoitus

Eipä arvattu, kuinka ajankohtaiseksi viereinen viime viikolla tehty kysely laturaivosta viikonlopun aikana nousee. Sunnuntaina puheenaiheeksi nousi viestihiihto, jonka loppusuoralla venäläinen hiihtäjä yritti lyödä suomalaista sauvalla ja kun ei kunnolla osunut, taklasi tämän maaliviivan jälkeen kumoon. Syy raivonpuuskaan oli se, että venäläinen koki suomalaisen kiilanneen hänen eteensä loppukirin kynnyksellä.

Venäläinen osoitti luovuutta laajentaessaan lajikirjoa tiukan paikan tullen miekkailuun ja jääkiekkoon. Tuomarit tulkitsivat tämän tarpeettomaksi ja hylkäsivät venäläisjoukkueen epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi. Onneksi ei ollut kyse ampumahiihdosta.

Laturaivo on tuttua myös Jyväskylässä, vaikka viereisen kyselyn vastaajat ovat siltä välttyneetkin. Ymmärrän suuttumuksen, kun ladulla liikutaan muuten kuin suksilla. Sen sijaan hitaammille hiihtäjille tiuskimisesta saisi antaa saman tien sivakointikieltoa.

Luulisi pikemminkin parantavan mieltä, kun huomaa, että investointi karvaisiin suksiin ja tiukkaan trikooseen tuottaa tulosta ja nopeus on kehittynyt muita paremmaksi.

Laduilla on hyvä harjoitella yhteispeliä, sillä kohta on kevät ja kävelijät, juoksijat, pyöräilijä sekä rullaluistelijat lähtevät yhtä aikaa Rantaraitille rentoutumaan.