Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Johtajan paikka pääkaupungissa

Jyväskylään valitaan alkuvuonna uusi liikuntajohtaja. Tehtävää hoiti parikymmentä vuotta Pekka Sihvonen, kunnes jäi eläkkeelle vuonna 2017. Samana vuonna kaupunginvaltuusto päätti kaupunkistrate­giasta, jonka yhdeksi kärjeksi tuli ”liikuntapääkaupunki Jyväskylä”.

Strategisesta painoarvosta huolimatta tehtävää hoidettiin pitkään oman toimen ohella. Liikuntajohtajan pestistä ovat vastanneet oman työn ohessa kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki sekä sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo. Tällä hetkellä liikuntajohtajana toimii Anna-Leena Sahindal. Hän on myös kaupunginvaltuutettu (sd.).

Liikuntajohtajan pesti on erityisen merkittävä Jyväskylässä, joka on julistautunut liikuntapääkaupungiksi. Onnistuneella rekrytoinnilla Jyväskylä voi vahvistaa imagoaan.

Kaupungin painoarvo liikkuvassa maailmassa kasvaa entisestään, kun Hippos-hanke toteutuu. Viimeistään silloin liikuntajohdossa täytyy olla myös kansainvälistä otetta.

Tehtävään haki jatkettuun määräaikaan, viime perjantaihin mennessä 32 henkilöä. Uuden liikuntajohtajan valitsee Eino Leisimo helmikuun aikana. Itsekin tehtävää hoitaneena hän ainakin tietää, mitä johtajalta vaaditaan.