Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Etäilyn ennätys ja sittenkin säästöä

Tänä jouluna tehdään etäilyn ennätys.

Verkkokaupassa etäillään jo: joululahjat ostetaan internetistä ja toivotaan, että Posti ehtii ne kuljettaa.

Terveydenhuollon ammattilaiset kannustavat etäilyyn, sillä eri puolilta Suomea yhteiseen joulun viettoon kokoontuvat perhekunnat ovat riski taudin leviämiselle.

Etäily on auttanut myös parisuhteissa, joissa pikkujouluja on usein seurannut epäily.

Ruokakaupassakin etäillään. Korona opetti keväällä käyttämään kauppojen palveluita, joissa ostokset voi tehdä verkossa ja noutaa ne sovittuun aikaan kaupan nurkalta.

Perusluonteeltaan pihille ja kaupassa käyntiin tottuneelle kynnys maksaa ostosten keräilystä oli korkea. Kevätflunssa kuitenkin pakotti käyttämään palvelua, sillä nokka vuotavana ei kauppaan voinut mennä.

Valmiiksi kerättyjen ostosten noutaminen hävetti. Kahdestakin syystä: Ostosten keräyspalvelu tuntui liian ylelliseltä palvelulta ja samalla pelotti, että vie auttavat kädet palvelua kipeämmin kaipaavalta.

Sittemmin ajatus on jalostunut: Palvelua käyttämällä vähentää omaa ja muiden riskiä sairastua ja samalla työllistää keräilijöitä, joilla ei ehkä muuten olisi töitä.

Palvelumaksussa olen tainnut ennemminkin säästää aikaa, hermoja ja heräteostoksissa.