Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Myyjän ja ostajan markkinat

Valoa vuoden pimeimpään aikaan tuovat kiinteistönvälittäjien terveiset hyvin käyvästä asuntokaupasta.

Korona on korostanut kaikenlaisen kotoilun merkitystä ja nostanut asuntojen arvostusta. Asuntokaupassa näkyy, että kodissa vietetään entistä enemmän aikaa ja sen täytyy taipua myös työtarpeisiin. Siksi huoneita tarvitaan nyt enemmän kuin ennen.

Lumeton alkutalvi sataa asuntokaupan laariin, sillä pihoihin pääsee tutustumaan paremmin, kun valkoinen vaippa ei estä näkymiä. Välittäjien mukaan asuntokaupassa onkin nyt myyjän markkinat. Varsinkin, jos myyjä sattuu asumaan 2000-luvulla rakennetussa talossa.

Välittäjien väitteitä tukevat hyvin viime aikoina postilaatikoihin pudotetut esitteet, jotka kannustavat asunnon myyntiin. Itselle asia ei ole ajankohtainen, sillä osa muuttolaatikoista on edelleen purkamatta, mutta mukava tietää, että kaupaksi kävisi. Ehkä.

On sitä ostajillakin markkinoita. Marraskuun alussa kaupan kuumensi Singles Day eli ykkösistä koostuva 11.11. Muutamia vuosia sitten Yhdysvalloista rantautunut Black Friday on kasvanut yhdeksi vuoden merkittävimmäksi myyntisesongiksi. Enää pelkkä perjantai ei riitä, vaan parhaimmillaan musta päivä on venynyt liki kahden viikon kulutusjuhlaksi. Musta perjantai on oiva päivä tuoda valoa pienyrittäjien synkkään syksyyn.