Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Leikkauksiin kirurginen ote

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston talousarvioesitys on odotetusti tiukka. Leikkauksia löytyy 12,5 miljoonan euron edestä. Säästöjä haetaan muiden muassa jättämällä vapautuvia työpaikkoja täyttämättä, muokkaamalla palveluverkkoja ja nipistämällä perusopetuksen tukipalveluista, kuten lasten iltapäivätoiminnasta. Erikseen korostetaan, että viikkotuntimääriin ja opetusresursseihin ei olla puuttumassa.

Säästöjen lisäksi on huolehdittava tuloista. Jyväskylän verokertymän arvioidaan kasvavan ja sitä trendiä on syytä tukea.

Verotuloja saadaan muun muassa yhteisöveroja maksavilta yrityksiltä, tuloveroa maksavilta palkansaajilta ja kiinteistöveroa maksavilta asukkailta.

Työpaikkoja syntyy yrityksiin. Valtakunnallista yritysnäkökulmaa Jyväskylä voi kysyä nyt tutulta mieheltä, sillä viikonloppuna Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi valittiin oman kylän Petri Salminen. Onnittelut!

Hyvän kierre on lopulta aika yksinkertainen: Työpaikat tuovat asukkaita ja asukkaat tarvitsevat palveluja. Palvelut työllistävät lisää ja parantavat viihtyvyyttä. Viihtyvyys lisää vetovoimaa ja sitä kautta tuo asukkaita. Työpaikat syntyvät sinne, missä on osaamista ja infra kunnossa.

Vetovoimaan vaikuttavat vahvasti myös peruspalvelut, kuten varhaiskasvatus-, koulu- ja terveyspalvelut. Niistä leikkaamisessa tarvitaan kirurgista tarkkuutta.