Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Joko luontopolku kyllästyttää?

Lapselliset valmistautuvat koulujen loma-aikoihin yleensä hyvissä ajoin. Työpaikoilla syyslomia sovitellaan tavallisesti jo keväällä, kun syksylle aiotaan jättää viikko vuosilomasta.

Tänä vuonna kaikki on toisin.

Keväällä matkoja ei edes pystynyt varaamaan syksylle ja loma-ahdistuksen sijaan moni on miettinyt, vieläkö syksyllä on töitä. Ennakkoon ei uskalleta varata edes kotimaan lomia eikä sakkiin välttämättä enää sovikaan, sillä esimerkiksi kylpylöissä rajoitetaan kävijämääriä, jotta ruuhkilta vältyttäisiin.

Keväällä päivän pidentyessä, hankien kantaessa ja auringon paistaessa suomalaiset löysivät luontopolut. Nyt niitä on tarjolla toisessa valossa: kosteassa ja koleassa syksyn hämärässä. Kokemus kannattaa ottaa elämyksenä ja muistaa, että vuodenajat ovat rikkaus.

Muutakin tekemistä on tarjolla. Vinkkejä löytyy esimerkiksi kaupungin Lomalokista, josta kerrotaan lisää sivulla 7.

Syyslomalla on tullut usein vierailtua eri puolilla Suomea asuvien tuttujen ja sukulaisten luona. THL:n ilmaantuvuuskartan perusteella keskisuomalaiset vieraat eivät ole tänä syksynä kovinkaan tervetulleita. Myöskään tänne tulevia tuttavia ei ole jonoksi asti.