Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: 13. kerta koronaa tällä palstalla

Kun nyt mainitsen koronan, on tämä Suur-Jyväskylän Lehden vuoden kolmastoista pääkirjoitus, jossa niin tehdään. Määrä on iso, kun lehti ilmestyy tavallisesti kerran viikossa ja keväällä sekä kesällä vain joka toinen viikko. Samalla se osoittaa hyvin kuluvan vuoden puheenaiheen.

Ensimmäisen kerran korona vieraili tällä palstalla 11. maaliskuuta. Silloin Jyväskylässä oli todettu jo ensimmäiset tautitapaukset ja massatapahtumia alettiin perua, mutta gallupissa ihmiset eivät vielä pelänneet tautia.

Koronaa käsiteltiin lehdessä säännöllisesti toukokuun loppuun asti ja taas uudelleen elokuun puolivälin jälkeen. Taudin ilmaantuvuus pääkirjoituksissa mukaili näin ollen sen ilmaantuvuutta väestössä.

Mistä Suomessa puhuttaisiin, jos korona ei hallitsisi keskustelua? Ikiaiheet ilmastonmuutos ja maahanmuutto olisivat vahvemmin esillä. Mutta olisiko istuvan pääministerin suosio yhtä vankka ilman kriisiä?

Työllisyystavoitteista ja sotesta puhutaan nytkin, mutta ilman koronaa puhuttaisiin enemmän. Työllisyyslukuihin korona tuo jonkin verran ymmärrystä, mutta soten kohdalla voidaan kysyä, kuinka mones pandemia tämä on uudistuksen valmistelun aikana.

Jyvässeudulla korona on jäänyt toiseksi vain poliittisen murhayrityksen epäilylle, kerrostalopalolle ja tehtaiden lakkautukselle. Aika synkkä vuosi.