Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Alvar Aalto on meidän Muumi

Pääkirjoitus

Kun kysytään täkäläisiltä Jyväskylän matkailutärppejä, moni pohtii nähtävyyksiä, vaikka tänä päivänä pitäisi miettiä ennemmin kokemuksia.

Alvar Aalto ja sauna ovat ulkomaalaisille selviä ja täkäläisille liian itsestään selviä Jyväskylän seudun matkailun vetonauloja.

Mitä enemmän matkailusta keskustelee, sitä selvemmäksi käy, ettei Alvar Aallon merkityksen suuruutta ehkä vieläkään käsitetä paikallisesti.

Esimerkiksi Jyväskylän yliopistossa opiskeleville ja Tietotalolla työskenteleville Aalto on yhtä arkipäiväinen asia kuin sauna omakotiasujille. Ja sauna se vasta kiinnostava matkailukohde onkin.

Aalto vetää väkeä Jyväskylään samaan tapaan kuin Muumit Naantaliin. Ja kun tänne on päästy, halutaan kokea puhdas suomalainen järviluonto ja perinteinen sauna.

Meille täkäläisille yhdistelmä on niin tuttu, että vaarana on metsän katoaminen puiden taakse.

Samalla tässä piilee mahdollisuus, sillä kasvava matkailutrendi on myös live like local eli elä kuin paikallinen. Yksinkertaisimmillaan lähes kuka tahansa meistä voi tarjota ikimuistoisen elämyksen vaikkapa ottamalla matkailijan mukaan pienimään puut, lämmittämään saunaa ja kantamaan vettä.

Voisiko Alvar-muki tehdä kauppansa Aalto-maljan rinnalla?