Vielä on kesää jäljellä

Sami Rahkonen, päätoimittaja

Otsikon sanat riimitteli Mamba-yhtyeen keulakuva Tero Vaara vuosituhannen alussa. Kappale on yksi yhtyeen tunnetuimpia. Vuonna 2002 julkaistusta kesäisestä rallatuksesta tuli nopeasti kesähitti. Radiossa kappale soitettiin lähes puhki ja sananparsi alkoi jakaa kansaa. Otsikon vuoksi on suuri riski, että moni jättää tämän tekstin lukematta. Toisaalta, juuri otsikko saattoi ärsyttää sinutkin lukemaan pidemmälle.

Mutta miksi tuo nyt lukee otsikossa? Ei siksi, että Mamba palaa takaisin lavoille, vaan siksi, että sanonta pitää paikkansa.

Kohta alkava elokuu on suosittu lomakuukausi, koulujen alkuun on vielä pari viikkoa aikaa ja esimerkiksi seudun kesäkahviloissa pannut pidetään vielä kuumina.

Kotimaanmatkailun kasvanut suosio on näkynyt tänä vuonna seudun kesäkahviloissa. Kävijämäärät ovat kasvaneet ja jopa voittoa on tiedossa. Toimijat uskovat, että tänä kesänä eksyttyyn kahvilaan löydetään myös ensi kesänä.

Kesäkahviloiden lisäksi varma kesän merkki on terassit. Surkkarin lukijat ovat saaneet kuukauden ajan äänestää omaa suosikkiterassiaan.

Tämän viikon lehdessä paljastetaan terassiäänestyksen tulos. Voittaja ei ole yllätys sadoille sitä äänestäneille, mutta muutkin voivat lukea tulokset lehden sivulta 15.

Keskustelu