Paikallisia lomavinkkejä

Sami Rahkonen

Tuntuipas mukavalta tehdä pitkästä aikaa lehti lehden perään. Erityisen mukavaa siitä teki kesäteema, jota onkin valtaosa tämän viikon aviisista.

Perinteistä kesän menot kokoavaa kalenteria ei Kesälehdessä tällä kertaa ole, mutta kesän tapahtumista kerromme pitkin suvea painetussa lehdessä ja verkkolehdessä osoitteessa www.sjl.fi.

Touko-kesäkuun ajan Suur-Jyväskylän Lehti on ilmestynyt keskimäärin joka toinen viikko. Sama tahti jatkuu vielä heinäkuussa, jolloin lehti ilmestyy 1., 15. ja 29. päivä. Elokuussa palaamme tuttuun jokaviikkoiseen ilmestymistahtiin.

Myös muualla Jyväskylän seudulla elämä palaa hiljalleen tuttuihin uomiin. Tästä kielivät muun muassa kauppakeskusten vilkastunut väkimäärä, Kävelykadun feissarit sekä täydet terassit. Lievennettyjen rajoitusten vuoksi kesällä pääsee myös urheilutapahtumiin.

Matkailuyrityksille kesästä on tulossa erityisen vilkas. Moni ehti kevään aikana laittaa suunnitelmansa uusiksi ja keskittyä kesällä kotimaan kohteisiin.

Muutama erittäin paikallinen lomanviettovinkki löytyy myös Surkkarin kesälehdestä. Jyväskylän seudulla voi lomalla esimerkiksi rapsuttaa kotieläimiä, piipahtaa saunassa, käydä kesäteatterissa, puuhastella puutarhassa, grillata, kuvata ja nikkaroida. Maailmalle pääsee vaikka kotisohvalta.

Aurinkoista juhannusta!

Keskustelu