Luovia ratkaisuja

Riina Sydänmaanlakka

Pääkirjoitus

Tänään keskiviikkona käynnistyvä Jyväskylän Kesä viettää 65-vuotisjuhlavuottaan varsin poikkeuksellisena tapahtumakesänä.

Festivaalikonkari näytti uudistumiskykynsä muun muassa siirtämällä osan ohjelmastaan radioon. Lisäksi Lounaispuiston keikat striimataan livenä, jotta mahdollisimman monet voivat nauttia kesäisestä kulttuurista.

Jyväskylän Kesän tuottaja Anniina Hartikainen kertoo Suur-Jyväskylän Lehden haastattelussa (sivu 3), että järjestäjät joutuivat – ja pääsivät – käyttämään luovuuttaan ihan uudella tavalla. Uusia toimintatapoja aiotaan hyödyntää myös tulevaisuudessa. Tapahtuman järjestäjät ovat syystäkin ylpeitä siitä, että Jyväskylä saa nauttia kulttuurista myös tässä heinäkuussa.

Uusia ratkaisuja hakee totuttujen, isojen kesätapahtumien puuttuessa myös Jyväskylän kaupunki. Muun muassa terassien perustaminen ja laajentaminen on tehty ravintoloille nopeammaksi ja helpommaksi, mikä näkyy laajentuneina ja uusina kesäterasseina ydinkeskustassa ja satamassa. Lisäksi kävelykadun promootio- ja myyntipaikat ovat nyt yrittäjien käytössä muulloinkin kuin tapahtuma-aikoina: kaupungin toiveissa on, että keskustaan kohoaa kesän aikana myyntipisteitä, joista saa ostettua paikallisia tuotteita ja katuruokaa.

Ehkäpä poikkeusajasta jää jemmaan keinoja pitää keskustaa eläväisempänä juhlan lisäksi myös arjessa.

Kommentoi