Edessä jälleen vilkas tapahtumakesä

Tapani Markkanen

Jyväskylän tämänvuotinen tapahtumakesä polkaistiin käyntiin näyttävästi itse asiassa jo toukokuun puolivälissä. Tarjolla oli jokaiselle jotakin. Kirkkopäivät näkyivät ja kuuluivat Jyväskylässä kolmena päivänä, perinteiset Keski-Suomen kala- ja kevätmarkkinat kahtena päivänä ja Suuri autokauppapäivä veti väkeä aurinkoisena lauantaina Lutakonaukiolle.

Nämä olivat kuitenkin vasta alkupalat. Edessä on jälleen vilkas ja todella monipuolinen tapahtumakesä. Ulkoilmatapahtumat ovat riskibisnestä. Jyväskylän Kesän viime vuoden Puistojuhlien ensimmäinen päivä todisti, ettei reipas vesisadekaan haittaa, jos tarjolla on riittävän mielenkiintoista musiikkia ja hyvää tunnelmaa. Sateen ropina ja eriväristen sadetakkien kirjo päinvastoin lisäsivät festarifiilistä.

Jyväskylän Kesän 64. toimintavuosi tarjoaa todella monipuolisen ohjelmakattauksen. Tarjolla on 3.–9.7. musiikkia laidasta laitaan, La Kala -ooppera: EVITA! draamakonsertti sekä teatteria, tanssia ja sirkusta – muun muassa. Jyväskylän Kesän avajaisseminaarin aiheena on kaupungistuminen, vai suurkaupungistuminen. Naisseminaarissa muistellaan, mitä tapahtui Kesässä 1979?

Järjestyksessä jo 11. Suomipop-festivaali pärähtää käyntiin 11.7. kolmeksi päiväksi. Ei ole syytä epäillä, etteikö Lutakonaukio täyttyisi jälleen ääriään myöten. Esiintymässä on monta tuttua kasvoa viime vuodelta, mutta myös lukuisa joukko uudempia tuttavuuksia.

MM-rallin siirtyminen viikolla eteenpäin tarjoaa tapahtumia kiertäville lyhyen hengähdystauon. Entisestään keskisuomalaistunut ralli tarjoaa nyt rallifriikeille paljon uutta. Naiset on huomioitu ohjelmatarjonnassa entistä paremmin. Ei muuta kuin menoksi!

Keskustelu