Jyväskylän keskusta uudistuu hiljalleen

Tapani Markkanen

Jyväskylän ydinkeskusta ja lähitienoo muistuttavat vieläkin jossakin mielessä remonttikylää. Pitkään kaupallisessa paitsiossa olleet Väinönkadun yrittäjät voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta. Jonkin verran alkuperäisestä suunnitelmasta pitkittynyt, vuoden 2017 kesäkuussa käynnistynyt remontti on vihdoin ohitse, ja lopputulos on komea. Kyseessä ei ole ollut pelkkä katuremontti, vaan samassa yhteydessä uusittiin myös kunnallistekniikkaa sekä rakennekerrokset. Remonttiin kuuluivat lisäksi sulanapito, kivetykset ja kalusteet.

Jekku eli Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry vauhdittaa Väinönkadun yrityksiä uuteen nousuun järjestämällä perjantaina 6.9. näyttävän tapahtumapäivän. Hyvä niin. Jos tai kun sää suosii tapahtumaa, kaupungin keskustan komeimman bulevardin luulisi vetävän porukkaa niin kauppaliikkeisiin kuin terasseillekin. Väinönkadun valmistumisesta iloitsevat varmasti paitsi yrittäjät myös asiakkaat ja asukkaat.

Eri puolilla kaupunkia meneillään ollut ja vielä oleva katurevohka on vaatinut kärsivällisyyttä monilta tahoilta ja vaatii sitä vielä jonkin verran jatkossakin. Kävelykatupainotteiseksi muutetun Väinönkadun viime kesänä aloitetut pintatyöt jatkuvat vielä keväällä Kauppakadun ja Yliopistonkadun risteykseen. Se on kuitenkin pientä askartelua takana olevaan verrattuna. Toivoa sopii, että yritykset löytävät uudistuksen myötä uusia asiakkaita.

Keskustelu