Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapani Markkanen

Keskisuomalainen uutisoi tiistaina Jyväskylän perussuomalaisten jäsentenvälisistä kähinöistä. Niiden keskiössä on ollut ja on kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen, jonka Jyväskylän Perussuomalaiset asetti ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Keski-Suomen piiri eväsi kuitenkin ehdokkuuden.

Sen jälkeen Torssonen erotettiin perussuomalaisista. Torssosen mielestä erottamisen syynä olivat hänen julkiset esiintymisensä, joiden koettiin vahingoittaneen puoluetta. Kyseessä on melkoinen soppa, jossa ovat vastakkain piiri ja paikallisyhdistys.

Piirijärjestön kerrotaan painostaneen Jyväskylän Perussuomalaisia erottamaan Torssonen myös yhdistyksestä, koska yhdistyksen jäseninä saa olla vain puolueen jäseniä. Vaikka oma yhdistys äänesti erottamista vastaan, Torssonen luopui elokuussa järjestön jäsenyydestä.

Kyseessä on arka aihe, josta puhutaan vain nimettömästi. Kahina vaikuttaa jopa pienimuotoiselta sotatilalta. Kun Jyväskylän Perussuomalaiset ei suostunut erottamaan kirjoituksista vastuussa ollutta henkilöä, piirijärjestö erotti yhdistyksen jäsenyydestään sunnuntaina. Kukaan Keskisuomalaisen haastattelemista Jyväskylän Perussuomalaisten jäsenistä ei lähtenyt vielä arvioimaan yhdistyksen tulevaisuutta.

PS. Yksi hyvä uutinen oli tarjolla tiistaiksi. Kaupunki on myynyt tänä vuonna puuta reilusti enemmän kuin oli budjetoitu. Tuloja on kertymässä lisää arvion mukaan lähes 500 000 euroa.

Keskustelu