Koronan juuret ovat Jyväskylässä

Sami Rahkonen

Pääkirjoitus

Kiinan Wuhanista alkanut koronavirusepidemia on levinnyt maailmalla ja saapunut myös Suomeen. Tautitapauksia on jo Jyväskylässäkin.

Tähän mennessä tauti on tappanut noin kaksi prosenttia sairastuneista. Helsingin Sanomat kertoi viikonloppuna, että taudin tappavuus on keskimääräistä suurempaa yli 60-vuotiaiden keskuudessa. Sen sijaan lapsille koronavirus ei lehden mukaan ole vaarallinen. Taudin leviämistä voi estää hyvällä käsihygienialla.

Koronavirus peruu jo nyt massatapahtumia sekä sulkee kouluja ja kaupunkeja. Viheliäisen viruksen levittämä pelko näkyy tällä hetkellä myös pörssissä ja raakaöljyn hinnassa.

Surkkarin suppeassa, mutta kattavassa katugallupissa korona ei vielä paikallisia pelota. Kysymys ehdittiin toki esittää juuri ennen tietoa paikallisista tautitapauksista.

Jyväskylästä löytyy taho, joka on jopa hieman hyötynyt viruksen nimestä. Monelle viikkoja mediassa toisteltu korona on tuonut mieleen perinteisen Korona-pelin. Peli sattuu olemaan Juho Jussilan lelutehtaan käsialaa ja sitä valmistetaan edelleen käsityönä Jyväskylässä.

Lisää tästä koronan vaarattomasta ja viihdyttävästä versiosta sekä sen kasvaneesta kysynnästä voi lukea sivuilta 16–17.

Kommentoi