Yrittäjät tarvitsevat apua

Sami Rahkonen

Koronavirus vaikuttaa olevan Suomessa varsin vaarallinen pienille yrityksille. Kohtaamisten rajoittaminen tartuntojen estämiseksi on tyhjentänyt monen pienyrittäjän varauskirjat ja nollannut tulot.

Ostoja vähennetään tartunnan välttämiseksi ja siksi, että pelätään lomautuksia. Toisaalta, jos talouden rattaat pysyisivät liikkeessä, lomautusten uhka vähenisi.

Kaikki kädenojennukset auttavat. Keski-Suomen Liitto myönsi loppuviikosta rahoitusta koronan vaikutusten hillitsemiseksi. Keski-Suomen yrittäjät puolestaan tarjoavat yrityksille apua henkiseen ahdinkoon jakamalla yrityskummien palveluja verkon kautta.

Etelä-Suomessa vuokranantaja näytti esimerkkiä eikä peri hankalaan jamaan ajautuneilta yrityksiltä vuokraa poikkeusaikana.

Yksi keino kantaa oma kortensa kekoon on koronankin keskellä tehdä suunnitellut hankinnat sekä käyttää tarvittavia palveluja.

Esimerkiski tämän viikon Suur-Jyväskylän Lehdestä löytyy roppakaupalla yrityksiä, jotka muistuttavat olemassaolostaan ja aukiolostaan.

Hallituksen ohjeita on syytä noudattaa ja kohtaamisia vähentää, mutta samalla on muistettava, että monen paikallisen yrityksen tuotteita ja palveluita voi hankkia myös verkon kautta.

Kommentoi