Sadetta vapuksi ja yhteys äitiin

Sami Rahkonen

Kollega kirjoitti kuun alussa, että aurinkoinen kevät lienee ollut monen pelastus poikkeuksellisina aikoina. Kun ei ole voinut tavata tuttavia, on sentään voinut ulkoilla.

Totta. Loka–marraskuun pimeimpinä hetkinä fyysisen etäisyyden pitäminen olisi varmasti tuntunut vaikeammalta. Myös ajatus joulusta eristyksissä olisi eittämättä ahdistanut monia ja houkutellut taivuttamaan sääntöjä.

Seuraava houkutus on jo aivan nurkan takana. Jos vappuna aurinko paistaa ja naapuri grillaa, lienee piknikin kutsu voimakas.

Kun vielä kuplivan kohina vaimentaa järjen ääntä, on riski tautien levittämiselle suuri. Huono keli tunnetusti hillitsee menohaluja, joten jos koskaan, niin tänä vuonna saisi vappuna sataa.

Reilun viikon kuluttua vapusta vietetään äitienpäivää. Koronasta lankeaa synkkä varjo myös sen päälle. Tänä vuonna rakkauden osoitus äitiä kohtaan on kuitenkin varsin helppo tehdä – pitämällä etäisyyttä osoitat, että välität.

Viimeistään toukokuun toisena sunnuntaina on aika ottaa etäyhteydet, videopuhelut ja vähintäänkin äänipuhelut käyttöön ja soittaa äidille!

Suur-Jyväskylän Lehti ilmestyy näinä poikkeusaikoina seuraavan kerran 13. toukokuuta, joten toivotamme hyvää vappua ja aurinkoista äitienpäivää.

Keskustelu