Ravintolat kaipaavat selkeitä ohjeita

Sami Rahkonen

Ravintolat voivat raottaa oviaan kuun vaihteessa. Muutoksiin on vajaa viikko, mutta yritykset kaipaavat edelleen selkeitä ohjeita siitä, miten liiketoimintaa voi nyt harjoittaa.

Tätä tietoa ravintoloiden sisätiloihin voi päästää puolet asiakaspaikkojen sallimasta määrästä, mutta terasseilla saa olla koko kapasiteetti käytössä. Anniskelu on lopetettava kello 22 ja ravintola suljettava kello 23. Lisäksi tiskillä notkuminen ja ruoan annosteleminen itse on kiellettyä.

Yrittäjät valmistautuvat ensi viikkoon näillä tiedoilla, mutta odottavat samalla lainsäädännön valmistumista. Tulevaan katsotaan vielä toinen silmä kiinni.

Korona on kurittanut Jyväskylän seudun yrittäjien taloutta kovalla kävellä. Kauppakamarien kartoituksessa valtaosa keskisuomalaisista yrityksistä kertoi kuun alussa, että korona vaikuttaa liikevaihtoon negatiivisesti. Lähes puolet vastanneista oli jo lomauttanut tai vähentänyt henkilöstöä ja yli puolet aikoi tehdä niin.

Lähiviikot näyttävät, uskaltavatko ihmiset ottaa askeleen takaisin vanhaan normaaliin, pyörähtävätkö talouden rattaat ja pysyykö tauti vielä kurissa.

Keskustelu